IJzerman Background Image

Bibob Onroerend Goed

AAN DE SLAG MET VASTGOED

Dual image 01
Dual image 02

Er meldt zich een projectontwikkelaar die een stuk grond van uw gemeente wil kopen. Uit mediaberichten blijkt dat hij is betrokken bij een omkoopschandaal en wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Ondanks dat het contract al bijna is getekend, vraagt een wethouder u of er nog een Bibob-onderzoek mogelijk is. Als u bij de afdeling vastgoed werkt, dan gaat u eerst eens opzoeken wat de Wet Bibob eigenlijk is. Werkt u als Bibob coördinator dan probeert u uit te vinden hoe zo'n vastgoedtransactie in zijn werk gaat.

De toepassing van Bibob bij vastgoed wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit, maar is complex en kent nogal wat valkuilen. De Bibob-medewerker is doorgaans onbekend met het vastgoedrecht, terwijl de meeste vastgoedmedewerkers niet eerder met de Wet Bibob in aanraking zijn geweest. Trapt uw gemeente in één van die valkuilen, dan kan dat leiden tot grote financiële schade. In Bibob Onroerend Goed helpen we u Bibob bij vastgoed correct toe te passen en de valkuilen te vermijden.

NA AFLOOP

Kunt u het Bibob-onderzoek uitvoeren bij een vastgoedtransactie en de belangrijkste valkuilen vermijden.

OPLEIDINGSADVIES

Bibob Onroerend Goed is nuttig voor iedereen die met de combinatie van Bibob en vastgoed te maken krijgt, of uw nu een Bibob of een vastgoed functie heeft. Wij adviseren om deze cursus in ieder geval te volgen in combinatie met Bibob Basis.

Boek een cursus
Scroll