IJzerman Background Image

Bibob Research

ALLES OVER HET EIGEN ONDERZOEK

Alejandro barba JZ1 Xd KW5o Hs unsplash 1
Aubrey odom h I8 Kdw0 Ck F0 unsplash

De aanvrager van de vergunning voor een restaurant heeft alle gevraagde informatie aan u verstrekt. Maar wat moet u eigenlijk met al die gegevens? Wordt daadwerkelijk van u verwacht dat u als een forensisch accountant vaststelt dat er sprake is van witwassen, moet u echt zoveel verstand hebben van de cijfers? En hoe interpreteert u het huurcontract? Is het niet gek dat de adviseur van de aanvrager nu ook ineens eigenaar van het vestigingspand blijkt te zijn?

In Bibob Research gaan we in op het eigen onderzoek, de fase die voorafgaat aan de adviesaanvraag bij het Landelijk Bureau Bibob. Aan de hand van een fictieve casus laten we zien welke informatie belangrijk is en hoe u die informatie beoordeelt. We bespreken de onderzoeksmiddelen die u kunt inzetten en de informatie die u kunt opvragen bij de politie en het Openbaar Ministerie. We geven u een concreet stappenplan voor het uitvoeren van het eigen onderzoek. Tenslotte gaan we in op de redenen voor een adviesaanvraag bij het LBB.

NA AFLOOP

Kunt u wijs uit de wirwar van informatie tijdens het eigen onderzoek, weet u dat u geen financieel deskundige hoeft te zijn om de Wet Bibob toe te passen en kunt u een uitstekende adviesaanvraag bij het LBB indienen.

OPLEIDINGSADVIES

Bibob Research is nuttig voor iedereen die zich met het eigen onderzoek bezighoudt, zoals vergunningverleners en de Bibob-coördinator. Wij adviseren om deze cursus in ieder geval te volgen in combinatie met Bibob Basis en, indien u ook bij de besluitvorming betrokken bent, met Bibob Expert.

Boek een cursus
Scroll