IJzerman Background Image

Bibob Basis

HET STARTPUNT

Alejandro barba JZ1 Xd KW5o Hs unsplash 1
Aubrey odom h I8 Kdw0 Ck F0 unsplash

U doet onderzoek naar een aanvrager van een vergunning voor een restaurant. Omdat u vragen heeft over de ingeleverde stukken, nodigt u de vergunningaanvrager uit voor een gesprek. Hij heeft echter een adviseur meegenomen, die alle vragen beantwoordt. De vergunningaanvrager zelf weet vrijwel niets te vertellen over zijn onderneming. De adviseur is ook nog eens een oude bekende; de burgemeester heeft hem eerder een vergunning geweigerd omdat hij de levensgedragtoets niet doorstond. U vraagt zich af of deze adviseur bij het Bibob-onderzoek betrokken kan worden.

Om de Wet Bibob toe te kunnen passen, is theoretische kennis van de wet onmisbaar. In Bibob Basis behandelen we daarom de belangrijkste uitgangspunten van de Wet Bibob. Die illustreren we vervolgens met praktijkvoorbeelden zodat de theorie echt concreet wordt. Uiteraard behandelen we ook de belangrijkste en meest recente jurisprudentie.

NA AFLOOP

Begrijpt u het systeem van de Wet Bibob en kunt u ook de meest ingewikkelde zaak behandelen binnen dit systeem. In de onderdelen Research en Expert brengen we theorie in de praktijk aan de hand van een fictieve casus.

OPLEIDINGSADVIES

Bibob Basis vormt de ingang voor de overige drie cursussen. Ook ervaren Bibob-medewerkers doen doorgaans nieuwe kennis op bij Bibob Basis. We adviseren dus hoe dan ook dit onderdeel te volgen.

Boek een cursus
Scroll